Dit is het nieuwste mes in onze K-serie, een klassieke mid-point tranchelard. Fijn geslepen van de basis tot de punt. Het is zeer geschikt voor het snijden van vlees, fileren en ander snijwerk. Als goed keukenmes snijdt hij natuurlijk ook groenten, padden Lees meer.
Dit is het nieuwste mes in onze K-serie, een klassieke mid-point tranchelard. Fijn geslepen van de basis tot de punt. Het is zeer geschikt voor het snijden van vlees, fileren en ander snijwerk. Als goed keukenmes snijdt hij natuurlijk ook groenten, paddenstoelen of fijne kruiden. Handig om te weten, u kunt dit mes het beste met de hand afwassen.
Het windmolen mes vlees- en fileermes K6 is een vorm van de klassieke Tranchelard, een fijn, zeer scherp, licht elastisch mes met een middelpuntig lemmet. Het mes is ideaal voor het fileren van vis en het snijden van vlees.
Als goed windmolen mes keukenmes snijdt hij natuurlijk ook groenten, fruit en kruiden. Door de gebogen heft ligt het windmolen mes vlees- en fileermes K6 perfect in de hand. Het snijdt bijzonder goed bij het fileren van vis als je het mes zijwaarts leidt, bijvoorbeeld bij het villen.
Het 230 mm lange lemmet van dit Molenmes, vlees- en fileermes is gemaakt van niet-roestvrij koolstofstaal, gehard tot 61.5 HRC, met de hand blauw gepolijst (speciale fijn slijping) en gemaakt volgens het principe van "Solingen dunne slijping".
Aanbeveling voor een lange levensduur van de molenmessen: gebruik een zacht snijvlak, bij voorkeur houten planken, reinig niet in de vaatwasser, olie het handvat af en toe in met Herder houtverzorgingsolie.