Vlijmscherpe prijzen
Snelle levering & Gratis verzending vanaf 49.-
German Quality
Klantenservice
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vlijmscherpe prijzen
  Snelle levering & Gratis verzending vanaf 49.-
  German Quality

  Door Keukenmesjes.nl, 5 april 2024

  De Rijke Geschiedenis van Windmühlenmesser: Een Erfenis van Kwaliteit en Vakmanschap

  De Grondleggers: Robert Herder en Emilie

  De geschiedenis van Windmühlenmesser begint in de 19e eeuw met Robert Herder, die in 1872 de firma oprichtte. De wortels gaan echter verder terug, naar het jaar 1810 toen Daniel Herder I de basis legde. De focus lag oorspronkelijk op kwalitatief hoogwaardig bestek, broodmessen, slagersmessen en scharen.

  Paul Herder en Anna: De Tweede Generatie

  Paul Herder, geboren in het oprichtingsjaar van het bedrijf, trad in 1888 in de voetsporen van zijn vader. Hij was een ondernemer met een bijzondere gave voor techniek en creativiteit. Zijn innovatieve aanpak en visie waren cruciaal voor de ontwikkeling van het bedrijf, waaronder de introductie van de windmolen als handelsmerk in 1905.

  De Derde en Vierde Generatie: Van Werner en Günter tot Robert

  Na Paul namen zijn zonen Werner en Günter het roer over. Ze zetten de traditie van kwaliteit voort en overleefden moeilijke tijden, waaronder de nasleep van de oorlog. Werner’s zoon Robert trad in de jaren '50 toe tot het bedrijf en speelde een belangrijke rol tot zijn vroegtijdige overlijden in 1985.

  Giselheid Herder-Scholz en Frank Daniel Herder: De Hedendaagse Generatie

  In 1986 trad Giselheid Herder, de jongste dochter van Günter, toe tot het bedrijf, gevolgd door Frank Daniel Herder, de zoon van Robert. Samen hebben zij het bedrijf door de uitdagingen van de moderne tijd geloodst, met behoud van de traditionele waarden en kwaliteit.

  Een Nieuw Tijdperk van Uitdagingen en Kansen

  De jaren '90 en de introductie van de euro in 2000 brachten nieuwe uitdagingen met zich mee. De veranderingen in de handelslandschappen en de verschuiving van markten vroegen om aanpassingen, maar de focus op vakmanschap bleef onveranderd.

  De Toewijding aan Vakmanschap

  De nadruk op handwerk en de opleiding van nieuwe ambachtslieden onderstrepen de toewijding van Windmühlenmesser aan kwaliteit. De trainingen in oude ambachten zoals slijpen en het assembleren van handvatten, zijn essentieel om de unieke kwaliteit van hun producten te waarborgen.

  Duurzaamheid en Verantwoord Ondernemen

  Windmühlenmesser heeft zich ook toegelegd op duurzaamheid, vooral in de keuze van materialen zoals FSC-gecertificeerd hout voor hun handvatten.

  Een Legacy van Innovatie en Design

  Giselheid Herder, als algemeen directeur en art director, blijft het bedrijf vooruit stuwen door niet alleen bestaande ontwerpen te verbeteren maar ook nieuwe te creëren die passen bij de moderne tijd.

  De Fabriek: Een Centrum van Ambacht

  De werkplaats van Windmühlenmesser weerspiegelt de essentie van hun benadering: handgemaakte messen, waarbij elk mes tientallen handelingen ondergaat voordat het klaar is voor gebruik.

  Conclusie: Een Blijvende Toewijding aan Kwaliteit

  De geschiedenis van Windmühlenmesser is er een van doorzettingsvermogen, innovatie, en een onwrikbare toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Dit verhaal is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een belofte voor de toekomst.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »