Dit handige mesje heeft een heel apart lemmet waarmee je gemakkelijk een boterhammetje smeert of snijdt. Maar door zijn vorm en scherpheid snijdt je ook met gemak door worst heen. Het handvat van dit mesje ligt zeer prettig in de hand wat fijn is als je v Lees meer.
Geboren uit de landelijke Duitse traditie komt dit mes met zijn bijzondere bladvorm. Dit mes wordt al 140 jaar precies hetzelfde geproduceerd. Dit oude Duitse tafelmes is breed zodat u er soepel mee kunt snijden. Ook is dit mes scherp zodat u er ook perfect harde worst mee kunt snijden. Ook zeer geschikt om boter gelijkmatig over een boterham te verdelen. Dit ontbijtmes heeft een mooi en aangenaam in de hand liggend houten handvat. Een scherpe all-rounder voor de keuken en de tafel. In 2013 is dit mooie mes bekroond met de het 'merk award van de Duitse normen'. Dit ontbijtmes hoort eigenlijk in iedere keuken thuis. Handig om te weten, u kunt dit mes het beste met de hand afwassen.
Molenmes heeft de Kleine Buckels ontworpen, met zijn onmiskenbare vorm en een eigen karakter. En dus is dit mes onmisbaar, zeker aan de ontbijttafel of voor een tussendoortje. Het Molenmes, Kleine Buckels, snijdt kaas, worst, harde salami en kan met zijn ronde lemmetpunt ook gebruikt worden om boter mee te smeren. Zijn gladde, dunne afschuining snijdt brood, zonder ongewenste kruimels achter te laten.
Het 100 mm lange lemmet van het Kleine Buckels windmolen mes is gemaakt van roestvrij chroom-molybdeen-vanadium staal, fijn gepolijst en vervaardigd volgens het "Solingen dunne sectie" principe.
Het handvat van prachtig kersenhout uit Duitse en Oostenrijkse bossen heeft twee aluminium klinknagels. Ligt comfortabel in de hand.
Maak het Molenmes, Kleine Buckels niet schoon in de vaatwasmachine. Olie het handvat af en toe in met Herder houtverzorgingsolie.