Menu
EUR
VVO voor Materialen in Contact met Levensmiddelen

VVO voor Materialen in Contact met Levensmiddelen

Door: Keukenmesjes.nl Reacties: 0

Verklaring van Overeenstemming (VVO) voor Materialen in Contact met Levensmiddelen

In de moderne wereld van voedselveiligheid en regelgeving is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat alle materialen die in contact komen met levensmiddelen voldoen aan de strikte eisen en normen. Daarom bieden wij op aanvraag een VVO Attest of Model of Compliance aan, ook wel bekend als Verklaring van Overeenstemming, voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen. Dit certificaat is een bewijs dat de gebruikte materialen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en veilig zijn voor gebruik.

Wat is een Verklaring van Overeenstemming?

Een Verklaring van Overeenstemming (VVO) is een document dat bevestigt dat een bepaald materiaal of voorwerp in overeenstemming is met de Europese regelgeving inzake voedselcontactmaterialen. Dit attest is van cruciaal belang voor bedrijven die werken met producten die in direct contact komen met levensmiddelen, zoals keukengerei, verpakkingen en andere voedselverwerkingsmaterialen.

Voor Welke Materialen Geldt Dit?

Ons VVO Attest is beschikbaar voor de volgende materialen:

  • Kunststof: Veel gebruikt in keukengerei en voedselverpakkingen vanwege de duurzaamheid en veiligheid.
  • POM (Polyoxymethyleen): Een hoogwaardig kunststof dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische eigenschappen en veelvuldig wordt toegepast in voedselverwerkingsapparatuur.
  • Micarta: Een samengesteld materiaal dat vaak wordt gebruikt voor handvatten van keukengerei en messen, vanwege de sterkte en bestendigheid tegen vocht en chemicaliën.

Uitzonderingen

Het is belangrijk op te merken dat houten handvatten niet onder deze regeling vallen. Dit komt doordat hout een open structuur heeft, waardoor er een verhoogd risico is op bacteriegroei. Daarom kunnen wij voor houten heften geen VVO Attest verstrekken.

Waarom een VVO Attest?

Een VVO Attest is niet alleen een vereiste voor naleving van de wetgeving, maar het biedt ook gemoedsrust aan uw klanten en partners. Het garandeert dat de materialen die u gebruikt veilig zijn voor gebruik met levensmiddelen en dat uw producten voldoen aan de hoogste normen van voedselveiligheid.

Hoe Aanvragen?

Het aanvragen van een VVO Attest bij ons is eenvoudig. Neem contact met ons op via de mail of chat en vermeld de materialen waarvoor u een attest nodig heeft. Ons team zal snel en efficiënt de benodigde documenten voorbereiden en naar u opsturen.

Door het waarborgen van de voedselveiligheid en het naleven van de regelgeving, helpen wij u om uw bedrijfsactiviteiten soepel en zonder zorgen voort te zetten. Vertrouw op ons voor uw VVO Attest en zorg ervoor dat uw producten voldoen aan de strengste normen van voedselveiligheid.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw VVO Attest aan te vragen en zorg ervoor dat uw bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen en normen voor materialen in contact met levensmiddelen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »