Vlijmscherpe prijzen
Snelle levering & Gratis verzending vanaf 49.-
German Quality
Klantenservice
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vlijmscherpe prijzen
    Snelle levering & Gratis verzending vanaf 49.-
    German Quality

    Door Keukenmesjes.nl, 3 mei 2023

    Het geheim achter de scherpte van de Molenmessen: de Dünnschliff-slijptechniek

    Als je een liefhebber bent van hoogwaardige keukenmessen, dan ben je vast bekend met de beroemde Molenmessen van Robert Herder. Deze Duitse messenfabrikant staat bekend om zijn messen met een uitzonderlijk dun en scherp lemmet, perfect voor dagelijks gebruik in de keuken. Maar wat maakt deze messen zo uniek en effectief? Het geheim zit hem in de Dünnschliff-slijptechniek. Laten we eens nader bekijken wat dit precies inhoudt en hoe het bijdraagt aan de indrukwekkende snijprestaties van deze messen.

    De Dünnschliff-slijptechniek uitgelegd: Dünnschliff is een Duits woord dat letterlijk vertaald kan worden naar "dunne slijping". Deze slijptechniek zorgt ervoor dat het lemmet van het mes zeer dun en scherp is. In plaats van een symmetrische V-vormige slijping, zoals bij veel andere messen, wordt bij Dünnschliff één kant van het lemmet dunner geslepen dan de andere kant. Dit zorgt voor een fijnere snijkant en maakt het mes uiterst effectief bij het snijden van groenten, fruit en vlees.

    Voordelen van Dünnschliff:

    1. Superieure snijprestaties: Dankzij de dunne slijping glijdt het mes moeiteloos door het voedsel, waardoor het snijden gemakkelijker en efficiënter wordt.
    2. Langere levensduur: Doordat de snijkant dunner is, blijft het mes langer scherp en behoudt het zijn snijprestaties gedurende langere tijd.
    3. Minder weerstand: Een dunner lemmet betekent minder weerstand bij het snijden, wat resulteert in schonere en nauwkeurigere sneden.

    Onderhoud van Molenmessen met Dünnschliff: Het is belangrijk om te weten hoe je deze messen op de juiste manier onderhoudt en slijpt, zodat hun uitstekende snijprestaties behouden blijven. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van je Molenmes met Dünnschliff:

    1. Slijpen: Gebruik een wetsteen met een fijne korrel om het mes te slijpen. Houd de wetsteen vochtig en slijp het mes met een hoek van ongeveer 15-20 graden. Wees voorzichtig om de karakteristieke Dünnschliff-slijping te behouden.
    2. Reiniging: Reinig het mes met de hand en vermijd de vaatwasser, omdat de hoge temperaturen en het contact met andere voorwerpen het lemmet kunnen beschadigen.
    3. Opslag: Bewaar het mes op een veilige en droge plek, bij voorkeur in een messenblok of op een magnetische messenstrip.

    Conclusie: De Dünnschliff-slijptechniek is het geheim achter de indrukwekkende scherpte en snijprestaties van de Molenmessen van Robert Herder. Deze unieke slijpwijze zorgt voor een dunner en scherper lemmet, wat resulteert in superieure snijprestaties, een langere levensduur en minder weerstand bij het snijden. Door je Molenmes goed te onderhouden en op de juiste manier te slijpen, kun je genieten van de voordelen van de Dünnschliff-slijptechniek en de uitstekende snijprestaties van je mes behouden.

    Als je op zoek bent naar een mes dat geschikt is voor dagelijks gebruik in de keuken en dat garant staat voor jarenlang plezier, dan zijn de Molenmessen van Robert Herder met de Dünnschliff-slijptechniek een uitstekende keuze. Ze zijn geliefd bij zowel professionele koks als thuiskoks vanwege hun scherpte, duurzaamheid en gebruiksgemak. Vergeet niet om goed voor je mes te zorgen, zodat je nog lang kunt genieten van zijn superieure snijprestaties.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »